Hanna Ljungberg tillbaka i landslaget

Hanna Ljungberg är tillbaka i fotbollslandslaget. En skada har hållit henne borta sedan i mars. Fem spelare från Västerbotten är med i laget som tagits ut till VM-kvalmatchen mot Island.

– Men efter en så pass lång tid borta från tävlingsmatcher som jag har haft så har jag inga höga krav på mig själv. Det är bara härligt att få vara med, det är ju de stora matcherna som är det roliga, säger Ljungberg till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Matchen det handlar om är VM-kval mot Island den 26 augusti. Från Umeå IK kommer förutom Hanna Ljungberg Karolina Westberg, Malin Moström och Anna Sjöström, och från Sunnanå kommer Hanna Marklund.

Följande trupp är uttagen av förbundskapten Thomas Dennerby:

Målvakter: Caroline Jönsson, Malmö, Hedvig Lindahl, Linköping.

Backar: Sara Larsson, Linköping, Hanna Marklund, Sunnanå, Stina Segerström Örebro, Sara Thunebro, Djurgården/Älvsjö, Karolina Westberg, Umeå, Frida Östberg, Linköping.

Mittfältare: Nilla Fischer, Malmö, Malin Moström, Umeå, Caroline Seger, Linköping, Therese Sjögran, Malmö, Anna Sjöström, Umeå, Josefine Öqvist, Linköping.

Anfallare: Hanna Ljungberg, Umeå, Therese Lundin, Malmö, Lotta Schelin, Göteborg, Victoria Svensson, Djurgården/Älvsjö.

/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".