Miljöpartisten Jabar Amin startar personvalskampanj

Riksdagen är målet för Jabar Amin, miljöpartist och chef för Antidiskrimineringsbyrån i Umeå som nu startar en personvalskampanj.

Miljöpartisten Jabar Amin i Umeå startar personvalskampanj för sig själv. Vid förra riksdagsvalet stod han högst upp på miljöpartiets valsedlar för riksdagen, men Ingegerd Saarinen från Skellefteå blir miljöpartiets riksdagspolitiker i kraft av sin personavalskampanj då.

Jabar Amin tror själv att ett drygt halvtusen röster skall räcka för att han skall bli riksdagsman. Han finansierar kampanjen med egna pengar och stöd av vänner.

Helena Lindahl, centerpartist från Bygdsiljum, är en annan västerbottenspolitiker som driver egen personvalskampanj i år.

En tidigare framgångsrik personavalskampanjare är nuvarande skolministern Ibrahim Baylan från Umeå som inte kom till riksdagen i förra valet men väl till regeringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".