Oviss framtid för Umeåbandyn

Umeå Bandysällskaps framtid är oviss. Det menar föreningens styrelse som oroas över ekonomin.

Fjolårets bandysäsong var lyckad då bandylaget vann serien och gick upp till division 1. Men ekonomiskt var säsongen ingen vinst för Umeå bandysällskap, UBS.

I och med att föreningen fick Nolia som hemmarena har kostnaderna blivit högre, medan inkomsterna till klubben minskat.

Bland annat är förutsättningarna för försäljning vid matcher, exempelvis korvförsäljning, inte vidare bra menar klubben. Och eftersom det inte finns staket runt planen kan man inte heller ta inträde, trots att åskådar-antalet ökat.

Och det kommunala bidraget för skötsel av arena har sjunkit med nästan 83 000 kronor medan avgifter för bland annat omklädningsrum ökat med drygt 50 000 kronor. Totalt beräknar föreningen på en ekonomisk försämring med 150 000 kronor under året.

Nu har man skrivit till fritidsnämnden för att diskutera UBS:s framtid och man hoppas på ersättning från kommunen med tanke på de förändrade ekonomisk förutsättningarna i och med den nya arenan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".