Brandmän skadade vid mackbrand i Åsele

Fem brandmän fick rökskador i samband med den häftiga branden på Statoil i Åsele igår. För en av brandmännen handlade det om svåra skador, men hans tillstånd betecknas ändå som stabilt.
Fem brandmän fick rökskador i samband med den häftiga branden på Statoil i Åsele igår. För en av brandmännen handlade det om svåra skador, men hans tillstånd betecknas ändå som stabilt. Både den kraftiga röken och stark hetta gjorde släckningen besvärlig för brandmännen. Släckningsarbetet pågick från strax före klockan tretton på dagen till framåt sju på kvällen. Räddningstjänsten i Åsele förstärktes med brandmän från Dorotea, Lycksele och Vilhelmina räddningstjänster. Tekniker från umeåpolisen kommer idag till Åsele för att inleda en undersökning av brandorsaken, men polisen har i nuläget inga misstankar om att det skulle ligga något brott bakom branden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista