feministiskt initiativ valspurtar i Umeå

Feministiskt initiativs (fi) talesperson Sofia Karlsson valspurtar i Umeå och i mötet med väljare så får hon många frågor om varför det är så tyst om partiet i media.

Sofia Karlsson (fi) talade på Rådhustorget igår om lönskillnader och kvinnors låga löner och våldet mot kvinnor. En del väljare vill också veta om (fi) är ett kvinnoparti och på den frågan svarar Sofia Karlsson att partiet är ett feministiskt parti med ett feministiskt synsätt på olika frågor.

Sofia Rosberg som är medlem och aktiv i feministiskt initiativ i Umeå säger att det är viktigt med så många röster som möjligt i riksdagsvalet. Även om partiet inte skulle komma in i riksdagen så är varje röst viktig för att i framtiden kunna bedriva ett politiskt arbete och få betalt för det, det säger Sara Rosberg.

I journalisternas egen tidning Journalisten på nätet kan man läsa en debattartikel om hur riksmedia ignorerar feministiskt initiativ.

Ett tiotal konstnärer, curatorer och gallerister kritiserar media för att man inte speglar vad (fi) och andra småpartier står i olika frågor.

I debattartikeln i journalisten skriver man bland annat;

”Det borde vara en självklar del av det journalistiska uppdraget att ge en bred och saklig bild av de olika partiernas åsikter och då inte bara riksdagspartierna. Feministiskt initiativ är i våra ögon ett mycket viktigt alternativ, inte minst för att höja nivån på diskussionen om jämställdhet och negativa könsroller. Ojämställdhet och könsstyrda förväntningar från samhället drabbar både män och kvinnor”.

ur Journalisten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".