Elevråd samarbetar om stöd och påtryckning

Nu ska elevråd i länet bli bättre på att samarbeta. I två dagar har elevrådsrepresentanter träffats, för att bilda ett länselevråd för länets gymnasieskolor.

Länselevrådet ska fungera som en intresseorganisation för länets elever, arbeta mot makthavare, men de lokala elevråden får också möjligheter att samarbeta och utbyta erfarenheter, berättar Jacob Lundberg, styrelseledamot i elevrådet på Kaplanskolan i Skellefteå

På tvådagarsträffen i Skellefteå hölls föreläsningar om lagar och förordningar som reglerar gymnasieskolan, det berättades om hur nätverk i andra delar av landet bildats och jobbar, och man diskuterade hur ett länselevråd här skulle kunna fungera. Kontakt med politiker är en del av arbetet.

– Jag tror att elevråden har ganska bra kontakt med politikerna nu, men det handlar om att upprätta kontakter på länsnivå kanske. Det är sånt man får diskutera, vi är ju i en inledningsfas nu, säger Jacob Lundberg, styrelseledamot i elevrådet på Kaplanskolan i Skellefteå.
– Vi tror ju att politikerna är intresserade av att prata med oss, det utgår vi ifrån.

Reporter Lillemor Strömberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista