Rånåtalad friad på grund av vittnesuppgifter

Den man som åtalats för misshandel och rån av en cyklist i Umeå friades av tingsrätten.

Den 28-årige man som åtalats för att ha slagit ner, sparkat och rånat en ung man som var på hemväg på cykel vid Brogatan i Umeå den 10 september frikänns från åtalet.

Tingsrätten anser det inte bevisat att den åtalade är rätt man. Ett vittne ger den åtalade alibi, då de två enligt vittnet kört omkring i bil på helt andra platser. Andra uppgifter som åklagaren använt som bevisning tycker inte tingsrätten heller stämmer.

Därför blir det ingen dom för rån eller misshandel. Den man som misshandlats hade begärt skadestånd för skador, krämkning, sjukvårdskostnader och men då han fick skadade tänder och en snedslagen näsa av överfallet. Det blir inget skadestånd heller, eftersom den åtalade frikändes från åtalet.

Däremot dömdes den åtalade för andra brott vid samma rättegång. De övriga brotten var stöld, häleri och narkotikabrott . Påföljden var 2 månaders fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".