Inga misstänkta för Backenvåldtäkt

Polisen har hittat vissa spår efter den anmälda våldtäkten längs strandpromenaden på Backen i Umeå i måndagskväll. Men än så länge har man inga misstänkta.

Polisen jobbar vidare med överfallsvåldtäkten som en kvinna ska ha utsatt för längs strandpromenaden på Backenområdet i Umeå i måndagskväll.

Enligt polisen är det flera män som ska ha överfallit och våldtagit kvinnan, men ännu har man inga misstänkta.

- Tekniker har varit på plats, man har sökt av området med hundar och vi har pratat med kvinnan. Nu måste vi analysera och gå igenom allt det materialet. Vissa spår har polisen hittat, säger Lundeberg som inte vill berätta närmare om spåren och kvinnans skador.

Tidigare i höst har det anmälts två kvinnoröverfall där flera män ska ha varit inblandade, ett på Gammlia och ett på Ålidhem i Umeå. Men polisen kan i nuläget inte se några samband.

- Vi tror inte det för det har varit vaga siganlemnetuppgifter i alla fall, vi har inte kunnat koppla i hop signalementen. Och det är stora geofrafiska områden. Kopplingen är inte klar, säger Lundberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".