Vilhelmina krävs på Folkets Hus-åtgärder

Arbetsmiljöinspektion ställer tydliga krav på Vilhelmina kommun för att rätta till problem med Folkets hus, badhus, bibliotek och de anställdas hälsa.

Vilhelmina ska senast i december ha gjort en plan för att komma till rätta med fuktproblemen i Folkets hus där det finns bibliotek, bowlinghall och badanläggning. Kraven från Arbetsmiljöverket är tydliga och hårda:

Arbetsmiljöverkets inspektörer konstaterar efter inspektion den 21 september att många anställda har problem på grund av fukt och bakterier i lokalerna men att kommunen inte har någon bild av hälsoläget.

Nu krävs utredning av samband mellan problem med fukt och de anställdas hälsa, och det ska göras med medicinsk och teknisk expertis.

En tydlig projektgrupp måste bildas, medicinsk undersöknar skall erbjudas de anställda, och rehabilitering skall ges de som drabbats av ohälsa, skriver Arbetsmiljöverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".