Överklagan om skyddsjakt på björn

Jägareförbundet i Västerbotten överklagar Naturvårdsverkets beslut om skyddsjakten på björn. Jägareförbundet vill tillsammans med LRF, Riksjägarna, företrädare för samebyarna och Länsstyrelsen öka tilldelningen till 14 björnar istället för de tilldelade nio.
Jägareförbundet i Västerbotten överklagar Naturvårdsverkets beslut om skyddsjakten på björn Jägareförbundet vill tillsammans med LRF, Riksjägarna, företrädare för samebyarna och Länsstyrelsen öka tilldelningen till 14 björnar istället för de tilldelade nio. Anledningen till att man vill skjuta fler björnar är att de anser att antalet björnöverfall har ökat. En ökad jakt skulle leda till att onödiga konflikter mellan björn och människa minskar. Jägareförbunder begär därför att länsrätten upphäver Naturvårdsverkets nuvarande beslut. P4 Västerbotten har inte lyckats nå Naturvårdsverket för en kommentar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".