Tågen till och från Sundsvall rullar igen

Banverket fick vid 14-tiden på onsdagen igång tågtrafiken mellan Gävle och Sundsvall. Men det kan fortfarande vara tåg som är inställda eller försenade.

Men det är fortfarande stora problemen på sträckan Gävle-Ockelbo som sedan fortsätter till Ånge.

-På den första delen av sträckan kommer inte trafiken igång förrän under morgondagen, säger Conny Jonsson, informationschef på Banverket till TT.

Men att trafiken rullar i gång under eftermiddagen betyder inte att det är slut på förseningarna och inställda avgångar, understryker han.

-Det kommer att vara kraftiga störningar under trafiken hela eftermiddagen och kvällen. Det är många tåg på kö och vi prioriterar godståg med viktig last som ska vidare inom Sverige eller till Europa. Därefter släpper vi på ett antal, men långt i från alla, persontåg.

Han uppmanar alla trafikanter att kolla med tågoperatörerna om tågen är försenade eller inställda och om det i så fall finns ersättningstrafik.

-Det görs nya prioriteringar hela tiden. Trafikanterna måste ha förståelse för att det blir stora störningar och de som ska resa det närmaste dygnet måste räkna med att det inte flyter på som vanligt, säger Conny Jonsson.