Timrå befäste serieledningen

Tre snabba baklängesmål - det blev knäcken för målvakten Daniel Larsson och för hela Djurgården.

Timrå vann till slut med 4-0.

Serieledarna Timrå bjöd upp till stor uppvisning i matchens inledning och efter åtta minuters spel var det åter igen dukat för segerfest i Timrå och visst blev det ett härligt partaj för hemmapubliken när Timrå triumferade med 4-0.

Peter Nylander inledde chocköppningen genom att pricka in 1-0 efter två minuter och 53 sekunder. -Ett viktigt mål i power play som angav en bra ton, konstaterade Timråtränaren Kenta Johansson.

Att tonen gick i dur såg Fredrik Warg till när han ökade på ledningen till 2-0 efter fyra minuters spel och efter ytterligare fyra minuters spel så stod det 3-0 på matchtavlan. Målskytt Per Hallin.

Djurgårdsmålvakten Daniel Larsson som fick kasta in handduken i senaste matchen mot HV på grund av skada blev rejält stukad av mardrömsöppningen och lämnade över till Teemu Lassila. Den finländske burväktaren stred tappert och fick endast släppa en puck förbi sig - Peter Nylanders andra fullträff för kvällen. -Daniel ska inte lastas för de tre baklängesmålen, men visst tycktes puckarna ramla in lite väl lätt. Vi gjorde som lag ingen bra match. Det går inte att släppa till tre snabba baklängesmål mot serieledarna om man ska vara med i matchen, konstaterade Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi.

Djurgårdens fula ovana att hamna i målunderläge i matchöppningarna straffade sig än en gång och Djurgårdsspelarna får snart mardrömmar så snart de måste åka utanför tullarna - det här var den sjätte förlusten på nio bortamatcher.

Timrå fortsätter att imponera på hemmais - efter åtta spelade hemmamatcher har motståndarna endast lyckats knycka en enda poäng. -Vi spelar bra och har också fått bra utdelning. För varje match vi vinner så ökar motståndarnas respekt och rädsla att möta oss i Timrå, säger Timrå-tränaren Kenta Johansson.

Timråtränaren kunde klistra in många gyllene stjärnor i sin betygsbok efter segermatchen mot Djurgården. Landslagsmålvakten Johan Backlund var hur säker som helst och höll nollan för andra matchen den här säsongen.

Hela backbesättningen agerade med pondus och säkerhet i egen zon och gav bra understöd i anfallen.

Fortfarande går den namnkända första anfallstrion lite på halvfart, men Jonathan Hedström gjorde sin klart bästa match på lång tid. Peter Nylander, Peter Regin och Oscar Sundh utgjorde den klart vassaste anfallsformationen.

Enda smolket i glädjebägaren i Timrå var att ytterligare två spelare hamnade på skadelistan - Timo Pärssinen åkte på en ljumsk-skada och Per Hallins axel gick ur led.

(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".