Gammal Modoit sänkte Modo

Skellefteå vände matchen hemma mot Modo och vann med 2-1.

Stor matchhjälte blev lille Anders Söderberg som i förlängningen satte segerpucken mot sitt gamla lag. -Visst kändes det lite extra att det var just mot dem. Men segern var viktigast, sade Söderberg.

Den känslan är lätt att förstå.

Det tog tolv perioder, tolv minuter och 38 sekunder för Skellefteå att spräcka sin segslitna nolla.

I över fyra matcher var det tvärstopp i Skellefteås målfabrikation. Inget skapades framåt samtidigt som målen trillade in bakåt och tabelläget blev allt sämre.

Allt såg plötsligt mycket ljusare ut efter Fredrik Öbergs kvitteringsmål mitt i den andra perioden.

Det var annars Modo som började bäst i en inledningsvis ganska andefattig uppgörelse. -De överraskade oss när de klev på som de gjorde i första, sade Anders Söderberg.

Det skulle bli bättre med gulsvarta Skellefteåögon sett.

Slutet av första gick till hemmalaget på poäng även om Karol Krizan i Modomålet var omutlig.

I andra perioden tände matchen till ordentligt och hetast var Skellefteå. -Tycker vi tar över då. Vi hittade deras center när de gjorde uppspelen. Det hade vi inte gjort i första perioden, sade Anders Söderberg, som tillsammans med Fredrik Öberg och Magnus Wernblom, den andre gamle modoiten, ställde till alltmer oreda för Övikslaget.

Skellefteås förlösande 1-1-mål kom i numerärt överläge inlirkat av Fredrik Öberg efter att Wernblom som vanligt tagit kampen framför målet.

Men sedan kunde det ha gått hur som helst.

Det kunde ha blivit matchens store lirare, Modos Niklas Sundström, som avgjort. Han gjorde allt rätt under hela matchen.

Men det blev den minste som satte segerpucken.

Spel fyra mot fyra som i förlängningen passar perfekt för snabbe Anders Söderberg och efter bara 58 sekunder kunde han kontra in 2-1-målet.

Lättnaden var märkbar i hemmalaget efter alla förluster på slutet. -Vi var mycket bättre i dag, skapade betydligt mer än i de senaste matcherna. Då har vi knappt tagit oss in i anfallszon, sade Söderberg. -Vinsten var det viktigaste. Skönt att få ta två poäng så här innan uppehållet.

(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".