Tunga bevis i rättegång om våldtäktsförsök i Sundsvall

PÅ fredagsförmiddagen avslutades rättegången mot den 21-årige man som står misstänkt för att ha överfallit och försökt att våldta fyra kvinnor i Sundsvall den 20 september.

Det var på Södermalm och vid Sidsjöområdet i Sundsvall som överfallen på kvinnorna skedde kvällen den 20 september i år.

Alla överfall skedde under mycket kort tidsperiod, bara en och en halv timme.

En av kvinnorna berättade ingående idag hur hon på väg till dansträningen blev överfallen, höll på att strypas men lyckades bitas och skrika till sitt försvar.

Kvinnan sa också överraskande i rätten att mannen sagt att han ville ha sex med henne och att han tagit henne i skrevet.

Men försvaret menar att den informationen lagts till i efterhand eftersom offret inte sagt nåt om det i polisförhören.

Försvaret sa också att 21-åringen förvisso kan ha överfallit kvinnorna men att inget sexuellt ligger bakom.

Och om han döms ska det bara vara till olaga hot och misshandel.

Överfallen på de båda kvinnorna gick till på ungefär samma sätt och både räddades också av förbipasserade som lyckades skrämma iväg mannen.

Bevisen mot 21-åringen är tunga. Alla offren har pekat ut honom och det finns också DNA bevis mot honom i form av blod som hittats på två av offrens kläder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".