Modo utklassade Frölunda

Modo kör över Frölunda, vinner elitseriemötet med 6-1 och förvärrar ytterligare göteborgslagets kris.

Frölundas tränare Stephan ”Lillis” hittar ändå något positivt med lördagseftermiddagen i Örnsköldsvik. -Jävligt bra hall det här, bäst av de nya.

Matchen gick i flotta Swedbank Arena, som var näst intill fullsatt - 7 555 åskådare. Publiken njöt, och det gjorde även ”Lillis” Lundh. Av arenan.

-Det enda negativa var att det var lite för snabb och hal is för oss, sade Lundh och blev allvarlig:

-Jag skäms. Vi gjorde en bra match i torsdags och jag kan bara inte förstå hur vi kan uppträda så här två dagar senare.

Frölunda höll emot i en period, den första där Modo vann skottstatistiken med 12-3. Eller rättare sagt var det Frölundamålvakten Joel Gistedt som höll emot.

-Utan honom kunde det varit både 3-0 och 4-0, sade Lundh.

Men i andra perioden orkade inte ens Gistedt stå emot. Modos nye amerikan Justin Morrison drog in 1-0 redan efter 13 sekunder - hans första mål i Modo.

Fem och en halv minut senare gjorde Peter Öberg sitt första mål för säsongen, 2-0, och det var rullgardin ned Frölunda.

-Vi fick retroaktivt betalt. Det är ju också så typiskt ishockeyn, att Frölunda har chansen att göra 1-1, varpå vi kontrar och Öberg av alla gör mål, sade den nöjde Modotränaren Harald Lückner.

-Skönt att vi äntligen lyckades göra lite mål, vi har haft en otrolig måltorka den senaste tiden.

Efter ytterligare tre Modomål inom loppet av fem minuter under andra halvan av mittperioden var Frölunda var väldigt nära en riktig förnedring. Nu lyckades ändå laget lyfta upp spelet en aning i sista perioden - främst beroende på att Modo tog det piano - vilket betydde att Modos målvakt Karol Krizan fick visa sig på styva linan några gånger.

Frölunda går till vila näst sist i serien och någonting måste ske om det inte ska bli en riktig katastrofsäsong för vice mästarna.

-Uppehållet blir väldigt viktigt, konstaterade Stephan Lundh, som inte har några planer på att ställa sin plats till förfogande. -Jag skulle ha svårt att fortsätta jobba i det här yrket om jag gav upp nu. Jag kan bara göra mitt bästa, och jag tycker att jag kan se folk i ansiktet och mig själv i spegeln. Men jag vet ju att det är lättare att kapa ett huvud än 22, och att det är klubbens skyldighet att göra förändringar.

(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista