Första hemmaförlusten för Timrå

HV 71 satte krokben för Timrås segersvit på hemmaplan. Efter åtta matcher med endast en tappad poäng kom första förlusten.

Timrå går trots förlusten till det nio dagar långa uppehållet (Tre Kronor spelar Karjala Cup) som klara serieledare med sju poängs försprång till Linköping och HV 71.

Uppehållet kommer välbehövligt för Timrå som är rejält sargat av skador. En hel femma saknades i mötet med formstarka HV71, som vann den åttonde raka segern. Sanny Lindström, Kalle Koskinen, Mattias Wennerberg, Per Hallin och Timo Pärssinen var samtliga på skadelistan.

Timråtränaren Kenta Johansson matchade på grund av skadorna endast tre femmor -och det räckte inte riktigt till mot ett väl organiserat HV-lag.

-Vilken otroligt skön vinst. Utan tvekan en av våra bästa matcher - inte minst första perioden, konstaterade HV-tränaren Pär Mårts.

HV tog kommandot direkt från start och tryckte tillbaka Timrå - och det brukar Timrå inte råka ut för på hemmaplan. När HV dessutom fick in två puckar bakom Timrås landslagsmålvakt Johan Backlund så visade HV en imponerande styrka.

Timrå gav dock inte upp kampen, utan satsade allt i upptakten på tredje perioden för att komma in i matchen. Timrå radade också upp massor av heta målchanser. Men HV:s landslagsmålvakt Erik Ersberg spelade inspirerat mellan stolparna och hade dessutom den lilla tur som behövdes för att hålla nollan för andra gången den här säsongen. Närmast mål var Riku Hahl som prickade stolpens insida.

Timrå förmådde på grund av skador endast ställa upp tre femmor till spel i matchen - och för en gångs skull förmådde inte en enda femma producera några mål.

-Vi orkade inte, konstaterade Timrå-tränaren Kenta Johansson efter första förlusten på hemmais.

Ove Byström/TT