Populärt musikcafé för boende på äldreboendet Rosenborg i Själevad i fara

Musikcaféet hålls i samlingssalen på äldreboendet och samlar inte bara boende på Rosenborg utan också andra äldre i Själevad. Nu vill kommunen använda samlingslokalen för andra ändamål.

Aston Hagström, som bor i Själevad, och spelar i musikgruppen på musikcaféet, är kritisk mot kommunen. Han tror att många äldre nu förlorar sin naturliga samlingspunkt i bygden.

- De har inga möjligheter att ta sig någon annanstans och mister då sitt sociala umgänge med de som kommer utifrån, säger han.

Kajsa Hautala, socialdemokrat och ordförande i kultur- och fritidsnämnden, säger att  hon förstår att det är besvärligt för de äldre att ändra på något som man är positiv till, men lovar att försöka hitta en lösning.

Hon tror inte att det behöver bli besvärligare för de äldre när musikcaféet inte längre kan hållas i samlingslokalen i äldreboendet.

- Vi är beredda att gå in och hjälpa till och lösa problemen överallt i vår kommun, om det är brist på lokaler, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista