Norrlands Trä åter polisanmälda

Nu har företaget Norrlands Trä i Älandsbro, norr om Härnösand, polisanmälts igen. Det är grannarna som protesterar mot bullret från hyvleriet.

Från halvsex på morgonen till halvtvå på natten låter det oupphörligt, säger en av grannarna Olle Carlström. Det är svårt att sova och det är svårt att vistas på tomten, tycker han.

En annan av grannarna, Susanne Johansson, polisanmälde företaget i förra veckan.

Grannarna tycker att det är märkligt att företaget har fått bygga ut och växa så mycket när det ligger så nära bostadsbebyggelse. Olle Carlström säger att han köpte sitt hus för bara fem år sedan och då var det inte alls samma bullerproblem.

Från företaget vill man inte medverka i en bandad intervju men Mikael Semneby som ansvarar för miljöfrågor på Norrlands Trä säger att flera olika mätningar har gjorts och att man ligger under gränsvärdet för buller. Arbetet med att få ner ljudet ännu mer pågår också, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".