Timrå vann mot Färjestad

Elitserien i ishockey drog igång igår igen efter landslagsuppehållet.
Ett skadedrabbat Timrå tog emot Färjestad hemma i en fartfylld match, och vann till slut med 4-2.
Comeback efter skada och dessutom målskytt var Timrås Sammy Lindström.

Sa Sammy Lindström i Timrå IK.
Reporter Christer Jonasson.

En hetare vilja - det betyder oerhört mycket på en hockeyrink. Det visade serieledarna Timrå, som inte alls verkar vara mätta på framgångar när regerande svenska mästarna Färjestads BK kämpades ned med 4-2.

Färjestad har inte imponerat på bortaplan i höst - endast en seger hittills. Värmlänningarna var långt från en seger även denna kväll. -Tråkigt att vi inte kunde prestera bättre. Timrå var helt enkelt bättre, konstaterade Färjestads tränare Roger Melin lite bedrövad efter matchen.

Det verkade inte finns någon riktig kämpaglöd och ork i Färjestads spelare, som inte alls hängde med sina motståndare i skridskoåkningen. Det resulterade också i ett antal utvisningar för Färjestad.

Dumma utvisningar -Hälften av utvisningarna var lite dumma och onödiga. Vi vinner inga matcher i utvisningsbåset, sade Roger Melin.

Stjärnspäckade Färjestad hade ingen lyskraft denna kväll - endast slitvargen Jörgen Jönsson och målvakten Daniel Henriksson kan känna sig riktigt nöjda med sina insatser.

Timrås landslagsstjärnor presterade desto mer. Jonathan Hedström var en härlig pådrivare matchen igenom och fick som belöning pricka in 4-2-målet i tom kasse i matchens slutminut.

Landslagskollegan Fredrik Warg var minst lika nyttig - och även han noterades som målskytt. I spel i numerärt underläge snuvade Riku Hahl Färjestadsbacken Janne Niskala på pucken. Hahl blev helt fri med målvakten Daniel Henriksson - ”Hento” räddade, men då dök Fredrik Warg upp och skickade in pucken förbi en helt överspelad målvakt.

Skön comeback för Sanny

Vid sidan av Timrås landslagsstjärnor var anfallstrion Björn Svensson, Johan Andersson och Magnus Nilsson hetast och hungrigast. De hade också bra backunderstöd - inte minst av Sanny Lindström som svarade för ett mål och en assist i sin comeback efter den månadslånga vila som han tvingats till efter en rejäl hjärnskakning. -En härlig comeback av Sanny. Kul att han fick göra ett mål också, sade Timråtränaren Kenta Johansson, som även kunde glädja sig åt att 18-årige backen Erik Moe svarade för ett gott dagsverke vid sidan av rutinerade Sanny Lindström.

Det gäller att Timrås juniorer tar chansen och kliver fram när sjukstugan är fullbelagd. Timrå har fem spelare skadade och det finns risk för att några av spelarna (Timo Pärssinen och Robert Carlsson) inte är tillbaks i spel igen förrän efter nyår.

(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".