Hotell dåligt handikappanpassade

Många hotell i länet är dåligt anpassade för funktionshindrade. Det visar en rundringing som SR-Västernorrland gjort.
Få hotell kan erbjuda fler än ett eller två rum som är handikappanpassade, och det kan till och med vara svårt att överhuvudtaget ta sig in till receptionen.

Att vara rullstolsburen och bo på hotell kan innebära många problem.

Enligt en rundrigning som SR-Västernorrland gjort till 20 hotell runt om i länet så var det bara tre av hotellen hade möjlighet att erbjuda fler än tre handikappanpassade rum samtidigt. De flesta hade bara ett eller två rum.

Sex av hotellen saknade helt handikappanpassade rum.

- Ja det är nästan en form av diskriminering att det inte finns rum till de som behöver, säger Birger Drugge själv rullstolsburen.

Birger Drugge har en eldriven rullstol, en så kallad permobil. Han har flera gånger upplevt att det varit svårt att få ett handikappanpassat rum på hotell. Och även om en del hotell har en eller två rum som är handikappanpassade så uppstår det ofta problem om en större grupp rullstolsburna vill ta in på samma hotell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".