Butiker får sälja lättöl igen

Turerna kring det uppmärksammade försäljningsstoppet av lättöl i sex av butikerna i Örnsköldsvik fortsätter. Länsrätten gav på torsdagen två av butikerna rätt att sälja öl igen och i morron fredag kan ytterligare tre butiker få tillbaka tillståndet

Butikerna har överklagat det indragna tillståndet och begärt så kallad inhibition vilket innebär att man får ett tillfälligt tillstånd i avvaktan på en fullständig utredning från länsrätten. Två av dom sex butikerna har fått ett tillfälligt tillstånd, i morron behandlas ytterligare tre ansökningar medan den sjätte butiken, Shell Select ännu så länge inte kommit in med någon formell förfrågan.

Bakgrunden till historien är att humanistiska förvaltningen i Örnsköldsvik drog in tillståndet sedan det visat sig att dom sex butikerna sålt öl till en minderårig person.

Det indragna tillståndet gällde i sex månader, nu har det gått en vecka och två av butikerna har alltså, om än tillfälligt, möjligheten att sälja öl igen.

Curt Byström, handläggare på kommunen säger sig inte vara besviken och inte heller förvånad, vi har nått en del av vårt syfte nämligen att visa att kommunen inte tolererar att butiker säljer öl till minderåriga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".