Timrå vände och vann mot Malmö

Timrå vann mot jumbolaget Malmö igår på hemmaplan med 5-2.
Och matchvändningen var total för efter första perioden hade Malmö ledningen med 2-0 och en skräll var på gång men sedan gjorde Timrå fem raka mål.

Sa Fredrik Warg i Timrå IK.
Reporter Christer Jonassson.

Timrå i fortsatt serieledning, fyra poäng före HV 71.

Malmö blev utspelat i första perioden - men gick till ledning med 2-0 i första pausvilan.

Alla trodde att en skräll var på gång när jumbolaget Malmö besökte serieledarna Timrå. Men icke.

Malmö drog på sig massor av utvisningar och straffades av hungriga Timrå som vände 0-2 till seger med 5-2. -Att leda med 2-0 efter första perioden var som en gåva med tanke på hur spelet sett ut. Det är klart att vi är besvikna när vi inte kan förvalta den jättechansen. Nu drog vi på oss allt för många utvisningar och uppträdde allt för okoncentrerat. Det straffade sig, konstaterade Malmös assisterande tränare Mikael Tisell.

Timrå ryckte i tabelltoppen och har nu fyra poängs försprång till jagande HV 71.

Sju spelare i sjukstugan

Nya skador tycks inte få serieledarna i darrning. När Fredrik Warg var tillbaka så var det Magnus Nilssons tur att uppsöka sjukstugan och allt som allt har Timrå sju man borta.

Av detta märktes inte mycket ute på isen. Timrå gnuggar på med en intensiv skridskoåkning - och hade Malmö på fallrepet redan i första perioden, men hemmaspelarna lyckades inte överlista Rastislav Stana samtidigt som Malmö var ruskigt effektiva i kontringarna och gjorde två mål på fyra skott genom Juha Rihijärvi och Mikael Wahlberg.

När Kimmo Lotvonen lite tursamt fick in reduceringen till 1-2 i power play sex minuter in i mittperioden, så fick Timrå ny energi - och Malmö hängde inte alls med i svängarna.

”Pågarna” hakade och höll fast - och fick sätta sig i utvisningsbåset. Resultatet blev förödande - inom loppet av en minut i den 17:e minuten i andra perioden blixtrade Timrå till i spel i numerärt överläge och vände matchen genom mål av Peter Regin och Riku Hahl.

Ny fullträff för nyförvärvet

Malmö lärde sig inte läxan - drog på sig flera utvisningar även i tredje perioden. Det straffade sig då det finska nyförvärvet Mikko Laine gjorde sitt tredje mål i Timråtröjan och ökade på till 4-2. I slutminuten slog Timrå nye målkung Johan Andersson till och prickade in sitt nionde mål. -Vi blev lite övermodiga i första perioden och glömde bort det defensiva jobbet. Det kunde ha straffat sig, men sett över hela matchen jobbade vi bäst och vann rättvist, summerade Timråtränaren Kenta Johansson.

Timråtränaren kunde glädja sig åt att alla hans tre anfallsformationer gjorde mål - och klart vassast var de tre 20-åringarna Peter Regin, Björn Svensson och Oscar Sundh. Även målvakten Johan Asplund agerade säkert.

Malmö som tagit poäng i fyra av de fem senaste matcherna blev nu helt poänglösa. Igen! -Det är för många som presterar för lite. Nu känns det som vi är tillbaka i den tunga uppförsbacken igen, suckade Mikael Tisell.)

(TT)