Polisen undersöker nytt spår kring mordet i Brattås

Polisen i Härnösand ska nu undersöka ett helt nytt spår i det brutala dubbelmordet i Brattås i maj 2005.

Det är föräldrarna till en numera avliden narkotikamissbrukare, som för Sundsvalls Tidning berättar om att sonen kan ha något med händelsen att göra.

Kriminalinspektör Jan-Ola Nilsson i Härnösand ska nu undersöka dom uppgifterna.

Bland annat ska mannen varit i Härnösand tiden kring mordet och ska ha hittats död i sin lägenhet samma dag som dubbelmordet i Brattås.

Polisen ska nu i första hand försöka bekräfta att uppgifterna stämmer och utreda om den avlidne mannen kan ha haft något sambande med mordet i Brattås. Att uppgifterna inte kommit polisen till känna förrän nu förvånar Jan-Ola Nordin.

- Ja, det förvånar en lite, om det nu inte är några andra omständigheter som gör att dom ser ett samband först nu, säger Jan-Ola Nordin.

Möjligen kan man komma att ta hjälp av DNA från brottsplatsen för att se om det finns något samband. Men det är inte ett första steg. Till att börja med ska man förhöra personer som kan sitta inne med uppgifter.

- Ja, det är det primära nu att gå igenom uppgifterna i tidningen och se vad det finns substans i, det måste vi gå till botten med, säger Jan-Ola Nordin.