Andra raka förlusten för Timrå

Andra raka förlusten för Timrå inkasserades mot Skellefteå - som lämnar Medelpad med full pott för andra gången i år. -Vi trodde Timrå skulle vara riktigt revanschsugna. De blåste på i början men tröttnade, sade Skellefteås tränare Per-Erik Johnsson efter 6-3-segern.

Det var två lag med sikte på revansch som möttes i Timrås islada på lördagen. Timrå för sin förnedrande 1-8-förlust borta mot Modo i torsdags, Skellefteå för sin 1-6-förlust hemma mot HV71 samma afton.

Men det var bara ett lag som hade Jason King. Med två mål inom loppet av 35 sekunder i slutet av andra perioden vände han matchen för sitt Skellefteå AIK.

2-2 kom en kvart in i den andra perioden. Kari Haakana slängde in pucken framför Timrås mål och King var först på returen och kvitterade.

En knapp halvminut var det dags igen. King trampade in från vänster i offensiv zon, nöp direkt och pucken letade sig in mellan benskydden på Johan Backlund. -Det var riktigt skönt. På första målet var det bara att hugga på returen, på det andra försökte jag bara få pucken på mål, sade Jason King.

Timrå lyckades visserligen kvittera till 3-3 ytterligare knappa minuten senare. Men det var ett trött hemmalag som gick till periodpaus samtidigt som det var ett Skellefteå som fått luft under vingarna. -Mellan andra och tredje perioden pratade vi om att Timrå såg trötta ut. Där låg vår chans, analyserade Per-Erik Johnsson.

Och AIK tog den chansen när man fick den.

I sista akten fortsatte bortalaget att köra på, Timrå började gå på knäna och 3-4 kom helt logiskt när Fredrik Krekula styrde in Daniel Wellsers fina pass i mål. Allt medan trötta Timråspelare passivt tittade på.

Femman kom sedan på ett klockrent slagskott från blå när Skellefteå var en man mer och Anders Söderberg kunde fastställa slutresultatet i öppen kasse med knappa minuten kvar att spela.

Timrås tränare Kenta Johansson valde att gå runt på tre femmor på grund av det dystra skadeläget. -Vi gör för många misstag. Om det beror på trötthet eller att vi bara inte är bättre just nu låter jag vara osagt men misstaget vid deras 4-3-mål blir avgörande, konstaterade Johansson besviket.

Muntrare då i Skellefteålägret. Jason King har sin förklaring till att laget lämnar serieledarens hemmais med full pott för andra gången den här säsongen: -Vi spelar som ett lag och arbetar stenhårt hela tiden. Jag tror att många blir överraskade över att vi är som bra som vi är. Inklusive Timrå.