Timrås förlustrad fortsätter

Timrå IK:s tunga period i elithockeyn fortsätter.
Ny förlust igår mot Frölunda borta med 4-1.
Och det innebär att laget endast tagit nio poäng på de elva senaste matcherna.

Sa Kenta Johansson tränare i Timrå.
Reporter Per kahl.

Timrå leder dock serien fortfarande men har två matcher mer spelade än HV 71 en poäng bakom.

(Frölunda är just nu mycket formstarkt och har vunnit fem raka segrar. För Timrå är det betydligt tyngre - på de senaste elva matcherna har laget bara tagit nio poäng. -Vi har haft en tung period med många skador och tvingats slita hårt på spelarna som är kvar. Det kan vara en förklaring, kanske inte allt men en del beror i varje fall på det, sade Timrås tränare Kent Johansson efter matchen.

Spelmässigt gjorde laget ändå en bra match mot Frölunda, men många utvisningar blev avgörande. I den första perioden fick Timrå fyra raka utvisningar och det slet hårt på spelarna eftersom laget bara spelade med tre femmor. -Det blev för många utvisningar i första perioden, men jag tycker ändå att vi stod upp bra, sade Kent Johansson.

Förstafemman bakom allt

Frölunda tog ledningen efter 16.12 när Tomi Kallio direktskarvade in en passning från Niklas Andersson. -Förstafemman är hysteriskt bra just nu. De gör ju mål i varje match, sade Frölundas tränare Per Bäckman.

I andra perioden ökade Frölunda på till 2-0 när Markus Seikola från blå linjen lyfte in en lös puck framför mål som singlade in bakom Johan Asplund. -Det var ett mycket olyckligt mål. Det borde kanske Asplund ha tagit, sade Kent Johansson.

Med drygt en minut kvar av andra perioden gjorde Jonas Johnson 3-1 när han liggande i luften slog in en passning från Tomi Kallio. -Det målet blev direkt matchavgörande, sade Kent Johansson.

Tveksamt mål

Innan Jonas Johnsons mål hade Timrå fått ett litet tryck till följd av att Frölunda drog på sig utvisningar. Men då storspelade Joel Gistedt och agerade levande vägg i Frölundas mål. -Det är starkt av en så ung kille att orka stå emot den pressen, sade Per Bäckman.

När Frölunda fick en tidig utvisning i sista perioden ökade Timrå tempot och satte press i anfallszon. Reduceringen kom också med en man mer på isen när Anton Strålman sköt ett bra skott.

Matchen punkterades dock när domaren Robert Lahti efter en videobedömning godkände ett mål efter ett skott från snäv vinkel av Steve Kariya. -Där var det bara att tacka och ta emot. Vi i båset förstod aldrig varför det skulle vara videobedömning. Vi såg inget, sade Per Bäckman och fick medhåll av kollega Kent Johansson. -Det är så när man har motvind. Då har man inte marginalerna på sin sida, sade Johansson.

(TT)