Busschaufför hos Y-buss åtalas - filmades under skräckfärd

En busschaufför från Härnösand som kör för bolaget Y-buss fimades i somras av en passagerare från Umeå när han körde en buss vårdslöst genom Uppland och har åtalats för vårdslöshet i trafik i Uppsala tingsrätt.

Det var i slutet av juli i år som bussen, som tillhör bolaget Y-buss, åkte från Stockholm till Umeå med ett 80-tal passagerare. Bosse satt längst fram och upptäckte vad föraren höll på med och tog snabbt upp sin filmkamera för att dokumentera det hela.

Ingen förolyckades och inget hände, men nu har alltså busschauffören åtalats vid Uppsala tingsrätt för vårdslöshet i trafik - och assistentåklagaren Fredrik Karlsson i Uppsala kommer att använda filmen i rättegången som bevismaterial.

Om chauffören, som kommer från Härnösand, döms för det här tros inte straffet bli mer än böter men det här fallet är ändå unikt då det tidigare inte inträffat att en busschaufför filmats under färd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".