Selånger Bandy tog viktig poäng

Selånger Bandy tog en mycket viktig poäng i seriefinalen hemma mot Kalix i division 1 Norra på lördagen.

4-4 slutade matchen efter en formidabel upphämtning av Selånger i den andra halvleken.

SSK hamnade i underläge från första början och innan den första halvleken var slut hade gästande Kalix gjort tre mål. 0-3 och inget i spelet så långt lovade annat än förlust.

Men ett bra snack i halvtid gav resultat. Anfallsförsöken som tog stopp i mitten i den första halvleken byttes i den andra ut mot mer bredd och då kom också utdelningen. Först kunde Mikael Fritioffsson reducera till 1-3 och spelet såg bättre ut. Lite snopet så kunde Kalix öka på till 1-4 och då såg det kört ut igen.

Men Selånger visste någonstans innerst inne att det går att vända även hopplösa underlägen. Inte minst genom det faktum att laget vände underläge i bortamötet med Kalix till seger.

Nu blev det inte seger, men ändå oavgjort genom mål i tur och ordning av Stefan Tranblom, Eriks Sundin och så då Mikael Eklöf.

Det var Eklöfs 21:a fullträff i årets seriespel och med det ligger han bra med i skytteligan i division 1.

Lördagens upphämtning och poäng var mycket viktig för Selånger. Två lag går till allsvenskt kval och just nu leder Kalix och Selånger serien med tre poäng till godo på jagande Haparanda/Tornio. Selånger har kvar att möta just Haparanda/Tornio på bortaplan och går alla matcherna fram till dess (18 februari) som de ska så har SSK råd att förlora och ändå gå till kval.