Sparkrav i Sollefteå drabbar barnens lekplatser

Ett tiotal lekplatser i Sollefteå ska tas bort.

Det är blir följden när Samhällsbyggnadskontoret ska spara pengar.

- Det finns lekplatser som i dag knappt används, säger Hans-Åke Eriksson. förvaltningschef för Samhällsbyggnadskontoret vid Sollefteå kommun.

Den budget Samhällsbyggnadskontoret har att röra sig med för 2007 är i runda tal en miljon mindre jämfört med i fjol.

Därför tvingas man nu skära ned på en rad saker inom den så kallade parkverksamheten; gräsklippning, röjning och lekplatser.

- Inom parkverksamheten ska vi spara 200 000 kronor och 50 000 av dessa är just lekplatser, säger Hans-Åke Eriksson.

I dag finns det 33 kommunala lekplatser i Sollefteå och meningen är att mellan fem och tio av dem ska försvinna för att spara pengar.

- Alla områden måste spara, det handlar inte bara om lekplatser. Barnen är jätteviktiga i kommunen och därför är det viktigt att vi satsar på just de lekplatser där barnen faktiskt finns. Vissa lekplatser används inte särskilt mycket, säger Hans-Åke Eriksson.

Men att kommunen väljer att spara på en sådan sak som barnens lekplatser upprör Christer Wickström, pappa till Jonathan och Alva.

- Jag tycker det är fruktansvärt att det ska drabba barnen. Lekplatserna behövs eftersom många barn sitter inne och spelar TV-spel och tittar på video. De måste få komma ut. Jag tycker att alla lekplatser ska få finnas kvar, säger han.

//Marcus Olofsson, SR Västernorrland