Horava fixade extrapoängen åt Modo

Mötet mellan hemmastarka Modo och krislaget Linköping blev en spännande och välspelad historia.
Matchen slutade 2-2 men Modo kunde sedan sno extrapoängen genom mål av Milsolav Horava.

Sa Modos tränare Harald Lückner.

Reporter Christer Jonasson.

Bara en poäng, och fortfarande utanför slutspel - ändå sken Linköpingstränaren Janne Karlsson som en sol på presskonferensen. -Jag är jäkligt nöjd och stolt över spelarnas insats. Den här poängen fick vi tack vare ett fantastiskt lagarbete och målvaktsspel, sade Karlsson och såg ut som om han vunnit högsta vinsten.

Och en poäng i svårspelade Swedbank Arena mot elitseriens starkaste hemmalag, Modo, är en bra utdelning, framförallt med tanke på Linköpings utsatta läge. Dessutom tyckte tränare Karlsson att hans LHC fick spela i uppförsbacke hela matchen på grund av domaren Patrik Sjöberg som, enligt Karlsson, tydligen har något emot LHC. -Tyvärr verkar inte regelboken gälla för båda lagen. Sjöberg gav oss inte en chans i slutet, sade Karlsson och spädde på med att domare Sjöberg från Gävle tydligen ska ha något otalt med LHC, något som hänger med sedan slutspelet i fjol då Frölunda och Linköping möttes. -Men då var jag på andra sidan (Karlsson var då andretränare i Frölunda) och då var jag jäkligt nöjd med domaren.

Å andra sidan kan Sjöberg inte ha varit så hemmavänlig som Janne Karlsson tyckte, eftersom Harald Lückner inte heller var nöjd med Patrik Sjöbergs insats.

Båda tränarna var dock nöjda med poäng och hur deras lag genomförda matchen. -Jag är minst lika stolt över killarnas insats och med tanke på att vi har fem hörnpelare i det häår laget och tre av dem inte kom till spel, så är jag oerhört nöjd. Vi försökte kräma ur max av spelarna och gick därför på tre femmor.

Ett nästan fullsatt Swedbank Arena fick se en match i högt temp, bra målvaktsspel och massor av chanser. Det var också en match med två ansikten där Modo började bäst och hade ledningen med 2-0 och man borde ha avgjort, men istället krigade sig LHC in i matchen och 2-2 vid full tid var inte orättvist. Modos 3-2-mål tidigt i förlängningen gjordes av Miloslav Horava.

(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".