Tredje raka oavgjorda för Timrå

Timrå spelade oavgjort, 1-1 mot Mora på hemmais igår.
Timrå dominerade matchen och vann skotten överlägset men mäktade bara med att göra ett mål.

Sa Timrås tränare Kenta Johansson.
Reporter Mikael wahlman.

Då och nu möttes i E.ON Arena i Timrå när Timrå IK firade att det är 50 år sedan klubben debuterade i högsta serien. Men där stannade också glansen mellan Timrå och Mora i en match som innehöll lite för mycket tekniska misstag från båda lagens sida och som slutade 1-1.

Dagen till ära spelade Timrå matchen mot Mora iklädda en likadan dress som klubben hade säsongen 56/57. Men inför ögonen på flera av spelarna som var med den historiska säsongen så var det formstarka Mora som inledde bäst i en ganska temposvag första period. Ryan Jardine, helt fri framför mål, var ytterst nära att ge gästerna ledningen redan efter tre minuters spel, men landslagsmålvakten Johan Backlund klarade. Två minuter senare var det ändå Mora som fick jubla först när de omsatte sitt tidiga övertag i mål i spel fem mot fyra efter elva minuter. Thomas Skogs sköt ett flackt skott från höger som Ivan Huml styrde upp i nättaket. -Jag tycker vi gör det bra första tio minuterna. Vi var oroliga för inledningen, men vi höll upp spelet bra, säger Moras tränare Pär Djoos.

Nylander kvitterade

En utvisning på nämnde Skogs gav dock Timrå chansen att komma tillbaka in i matchen redan två minuter senare. Timo Pärssinen drev ner pucken bakom Moras mål, och släppte snabbt in framför mål till Peter Nylander som utan markering kunde skjuta in 1-1. -Mora började bättre än oss, men som tur var lyckades vi kvittera deras ledning ganska snabbt, säger Timrås tränare Kent Johansson.

I andra perioden kom hemmalaget Timrå ut med ett betydligt rappare spel och tvingade Mora att backa allt längre ner i egen zon. Men trots ett gediget övertag och 11-1 i skott så klarade inte hemmalaget att överlista Moras storspelande målvakt Juha Pitkämäki.

Tredje perioden rycktes sönder av tio utvisningar och flera slagsmål. Chanserna stod Timrå för, medan Mora än en gång bara fick iväg ett skott och därmed totalt två på 40 minuters spel. Hemmalagets Oscar Sundh hade en puck inne i mitten av perioden, men målet dömdes bort eftersom domarna redan blåst av för offside.

Timrå närmast bonuspoäng

I förlängningen hade Timrå-försvararen Kalle Koskinen ett stolpskott med sekunder kvar i spel fem mot tre, men Mora red ut stormen. -Jag tycker det var en ganska jämn match trots att vi vann skotten. Mora är väldigt bra på att freda sig och göra det tjockt framför sitt mål och tvinga oss ta skott utifrån. Då måste vi få in returerna och i dag var vi inte tillräckligt kalla där, säger Kent Johansson.

Moras Pär Djoos var nöjd med oavgjort, men tyckte att laget kanske skulle skjutit mer än de nio skott som laget mäktade med. -Kanske att vi skulle gjort det, men samtidigt så hade vi många utvisningar i sista perioden.

Timrås landslagsmålvakt Johan Backlund krockade med en Moraspelare i andra perioden och kan vara ett osäkert kort inför LG Games kommande vecka.

(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".