Helena Jonsson fyra på skidskytte-VM

Helena Jonsson från I21 i Sollefteå var mycket nära en sensationella bronsmedalj i gårdagens sprintlopp i skidskytte i Italien.
Nu slutade hon fyra och har utmärkt slagläge inför jaktstarten idag.

Sa Helena Jonsson efter fjärdeplatsen på skidskytte VM igår.
Reporter var Erik Lundin.

Även Örnsköldsviks Sofia Domeij gjorde bra ifrån sig.
Hon får också åka jaktstart idag efter sin 22:a plats på sprinten.
Anna-Karin Olofsson, Lillhärdal tog silver.

Den 22-åriga tjejen från Helgum utanför Sollefteå började karriären som skidåkare och luftgevärsskytt. När hon insåg att det var lika bra att slå ihop sina favoritsporter blev hon snabbt en fruktad skidskytt. -Helena är en av de fyra-fem säkraste skyttarna i skidskyttets världstopp. Hon tränar dessutom fantastiskt bra och har utvecklats enormt som skidåkare, säger tränaren Wolfgang Pichler.

Den glada Sollefteåtjejen brukar inte vara riktigt lika glad när hon får träningsprogrammet för sommaren från sin tränare. -Gubben är ju sjuk i huvudet är den första spontana tanken när jag ögnar igenom träningsprogrammet. Det här är ju omöjligt att orka med. Men hur det än är när man tränar på dag efter dag så går det. En sån här dag så är det bara att konstatera att det här har inte varit möjligt utan stöd av Wolfgang Pichler, sade Helena Jonsson, som statistiskt prickar in nio av tio skott. Nu blev det tio fullträffar av tio möjliga. -Jag hatar att åka straffrundor, och för att slippa undan dem är det bäst att sikta rätt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".