Sundsvall hockey över strecket igen

Sundsvall Hockey vann till slut efter många om och men med 4-1 mot Arboga borta i hockeyallsvenskan, ett Arboga som är hårt brandskattat på grund av klubbens dåliga ekonomi.

16 spelare försvann innan januari månads utgång och består laget av unga spelare och gamla egentligen avlagda spelare.

Sundsvall hockey skulle egentligen till Arboga för att hämta hem tre lätta poäng.

Arboga hade ju förlorat 16 spelare sedan klubben gett dem fri lejd eftersom föreningens ekonomi inte klarade av löneutbetalningarna.

Fyra spelare blev kvar och nu har egna juniorer och juniorer från VIK hockey i Västerås tillsammans med föredettingar i Arboga fyllt ut laguppställningen.

Ett målkalas var att vänta och det började bra med mål för Sudnsvall redan efter knappa två minuter i power play. I andra perioden blev det också 2-0, men då lyckades Arboga resucera per omgående. Och 1-2 stod sig länge och väl och inte förrän drygt halvvägs in i slutperioden kunde Sudsnvall göra 3-1 genom John Lind.

Arboga tog i slitet ut målvakten, blott 14-årige Johan Gustafsson för att hämta ikapp, men då gjorde i stället Jonas Floberg 4-1 för Sundsvall i tom kasse. 

Segern innebär att Sundsvall åter tog sig upp ovanför nedflyttningsstrecket i den allsvenska tabellen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".