Rånad kvinna fick inte hjälp

En Kramforskvinna i 35-årsåldern rånades i fredags kväll i Härnösand. När hon sökte hjälp på polisstationen så var det låst och hon åkte hem utan att få hjälp.

En Kramforskvinna i 35-årsåldern rånades i fredags kväll i Härnösand. När hon sökte hjälp på polisstationen så var där låst och hon åkte hem utan att få hjälp.

Kvinnan hade gått på stan i Härnösand och övermannades av två män när hon var på väg mot sin bil som hon parkerat nära domkyrkan.

Det var vid åtta-tiden på kvällen och trots att hon såg andra människor i närheten så vågade hon inte ropa på hjälp, eftersom männen hotade att döda henne om hon skrek.

Männen rånade henne på pengar, mobiltelefon och en dator som hon hade i sin bil.

När kvinnan chockad tog sig till polisstationen för att söka hjälp så fann hon porten låst. Hon upptäckte inte porttelefonen genom vilken hon kunde fått kontakt med polisen i Sundsvall, utan körde hem till Kramfors. När hon nästa dag försökte anmäla rånet så hamnade hon hos polisen i Västerbotten och först i går fick Härnösandspolisen ta emot hennes anmälan.

Jan Ola Nordin hos Härnösandsandspolisen beklagar att polisstaionerna intte kan hållas öppna dygnet runt och förstår att en chockad och stressad person inte läser de anslag som finns om hur man tar kontakt med polisen. Idag försöker polisen hitta vittnen till händelsen.

Ulla Öhman
ulla.ohman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".