Styf avgjorde för Timrå i går

Timrå vann elitseriemötet i hockey mot Luleå igår, borta med 5-3.
Det var Timrås Per Styf som avgjorde matchen med viktiga 4-3 målet
Timrå inledde starkt och Anton Strålman gjorde det viktiga första målet efter endast drygt en minut av matchen.

Sa Anton Strålman i Timrå IK.
I och med vinsten passerade Timrå Modo i tabellen.
Timrå nu fyra men Modo har två matcher mindre spelade.
Reporter Peter Sundkvist.

Luleå kvitterade till 3-3 i slutet, men en minut senare sköt Pär Styf ett matchavgörande slagskott som gav ställningen 4-3 till Timrå. -Helt underbart. Fredrik Warg såg att det fanns en yta för mig och passade, sen var det öppen gata till målet, säger Timråbacken.

Jonathan Hedström fastställde seden slutresultatet till 5-3 genom mål i öppen Luleåkasse. -Det var en väldigt tung förlust. Det känns väldigt bittert, säger Luleås Fredrik Hynning. -Vi jobbade oss tillbaka i matchen efter 3-1 underläge och kvitterar till 3-3. Sedan går vi och släpper in ett onödigt mål, suckar han.

Timrå vann tack vare makalöst försvarsspel och genom att marginalerna var på Medelpadingarnas sida den här kvällen i Coop Arena.

Timrå fick spela fem mot tre i matchens inledande minuter, och Anton Strålman kunde redan då ge laget ledningen. I början av andra perioden kunde Timo Pärssinen utnyttja en målvaktstavla av Mattias Modig i Luleåkassen, och göra 2-0.

Modig på långtur

Modig gav sig ut på långtur i den egna zonen för att rensa iväg en puck, men fick bara halvträff på den. I stället tog Pärssinen hand om pucken och skickade in den i Modigs tomma kasse.

Sedan fick Luleå jaga resten av matchen. Men Timrås försvar var briljant, och det backarna inte rensade undan tog Johan Backlund för det mesta hand om.

I slutet av andra perioden reducerade Jaroslav Obsut med en hård ispuck till 2-1, men Per Hallin ökade på Timråledningen till 3-1 i mitten av slutrundan, efter vackert klapp-klapp-spel med Robert Carlsson och Magnus Nilsson.

Men hemmalaget gav inte upp, och två mål av Tomas Surovy och Jan Sandström gav laget segervittring.

Tills Pär Styf släckte hoppet med sitt fjärde mål för säsongen.

Tappade två placeringar

Timrå klättrade till fjärdeplats genom segern, medan Luleå föll två placeringar, till åttonde plats, bara två poäng mer än kvalplacerade Frölunda. -Vi har fem matcher kvar och tar en i taget nu. Nästa match är Malmö och dit åker vi för att ta tre poäng. Det som känns bra är att vi har allt i egna händer, säger Fredrik Hynning.

Timrå såg ut som förr. Bra fart i skridskoåkningen och smart anfallsspel med säkerhet i agerandet. -Segern över Brynäs gav oss självförtroende. Det har varit lite spänt för oss. Och så fick vi göra lite mål i kväll också. Det är viktigt för framtiden, säger Lill-Kenta Johansson, Timrås tränare.

(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista