150 personer mötte upp om skolnedläggningar i Härnösand

Runt 150 föräldrar och lärare kom till det skolmöte som den socialdemokratiska oppositionen hade bjudit in till i Härnösand på torsdagskvällen.

- Backa tillbaka och gör en ordentlig utredning innan ni fattar beslut, var budskapet till politikerna.

Och frågan om skolnedläggningar är ännu inte avgjord.

Skolnämnden med borgerlig majoritet har i och för sig redan fattat beslut att lägga ner Franzenskolan med 500 elever och på sikt även avveckla Landgrenskolan, också det en högstadieskola. Den lilla byskolan i Häggdånger läggs också ner men blir troligen en kommunal friskola istället. Men skolnämnden har nu lämnat över till kommunfullmäktige att fatta ett slutgiltigt beslut vid sitt sammanträde på måndag.

Sjukvårdspartiet kan komma att få en vågmästarroll vid det sammanträdet och Mimmi Windling, sjukvårdspartist i Skolnämnden och med på skolmötet kunde inte berätta hur hennes partikamrater i fullmäktige kommer att rösta på måndag.

Hon avstod själv från att rösta i skolnämnden, men hennes partikamrater röstade med majoriteten för en nedläggning i kommunstyrelsen.

På måndag kan sjukvårdspartet möjilgen komma att kräva att frågan återremitteras, säger Mimmi Windling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista