Ryssar i Pistoolfallet åtalas

I eftermiddag väcks åtal mot dom två ryska medborgare som misstänks för mordet på taxichauffören Jarmo Pistool i maj. Polisen väntas då kunna berätta vad som hände under de sista timmarna Pistool var i livet.
På kvällen lördagen den 11 maj plockar taxichauffören Jarmo Pistool upp två män utanför kasinot i Sundsvall. Färden går mot Sandnäsets campingplats. Pistool är omtyckt idrottsledare i Timrå. Tvåbarnspappa och sambo. En vecka senare hittas hans kropp på en skogsväg i Ljungå. Pistools kontokort och mobiltelefon används flitigt och spåren leder till finska gränsen i Torneå. Där griper polisen två ryska medborgare, 24 och 27 år gamla. 24-åringen har erkänt viss inblandning medan 27-åringen vägrat uppge sin riktiga identitet och nekar. I dag när åtalet väcks får vi reda på vad polisen har för teknisk bevisning mot männen och hur Pistool bragts om livet. Vad var det som hände dom där sista timmarna innan Pistool mördades?
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".