"Örnsköldsvik är vår fiende"

Nu hårdnar striden mellan söder och norr i Västernorrland.

- Sundsvall riskerar att hamna i utkanten av ett region Norrland och nu är det dags för både politiker och vanliga sundsvallsbor att inse att man måste börja slåss för Sundsvalls överlevnad.

Det säger Mitthems VD i Sundsvall Hans Selling, appropå ansvarskommittén som lägger fram sitt slutbetänkande på onsdag.

Det handlar bl a om hur man ska bilda färre och större regioner i Sverige.

För Norrlands del kan det bli antingen ett ”stornorrland” med samtliga fyra nordligaste länen. Eller så kan det bli en uppdelning där Västernorrland och Jämtland bildar basen i en mittsverige-region.

Det vore det enda rätta för Sundsvallsområdet menar Hans Selling. Han tycker också att politikerna ska våga börja tala klarspråk och inse att kommunerna i Västernorrland inte kan vara vänner hela tiden.

- Elvy Söderström är duktig politiker för Örnsköldsvik, men hon är vår fiende, säger Hans Selling.

Han tycker att dom satsningar som görs i Övik på Bottniabanan och landstingets satsningar är felaktiga. Med bara 11 mil till Universitetssjukhuset i Umeå skulle Övik inte behöva ett sjukhus, bara en vårdcentral, säger han. Detsamma gäller Sollefteå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista