Inte säkert att det blir fullsatt när hockeyfinalerna drar igång

Till veckan börjar hockeyslutspelet för Modo och Timrå.
Många förväntar sig att det blir fullsatt i arenorna men historien visar att just inledningen på kvartsfinalspelet inte alltid innebär publikrusning.

– I och med att vi införde sju kvartsfinaler så vet folk att det blir minst två matcher på hemmaplan, säger Nicke Andersson hos Modo Hockey.

Timrå spelar hemma torsdag den 8 mars om man slutar  på fjärde plats i tabellen, annars tisdag den 6 mars.

Timrås hockeyarena tar in 5 800 åskådare, 2 500 platser är tillgängliga, dessa biljetter släpps endera på lördag eller på måndag beroende på när den första hemmamatchen spelas.

I Örnsköldsvik tar den nya arenan 7 600 åskådare, merparten är uppbokade hela säsongen, 2 500 biljetter släpps till slutspelsmatcherna. Biljettsläppet sker på måndag

Biljetterna i Timrå och i Örnsköldsvik, blir dyrare. 30 kronor mer för en sittplats i Timrå, 20 kronor dyrare i arenan i Örnsköldsvik vilket innebär 185 kronor för den billigaste sittplatsbiljetten. Biljettpriser höjs ännu mer om lagen går långt i slutspelet.

Lennart Sundwall
lennart.sundwall@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista