Västernorrlansanimatörer startar samarbete med Jämtland

Animerad film från Västernorrlands och Jämtlands län ska bli bättre.

Filmskapare från de båda länen kommer att börja samarbeta för att utvecklas och för att bli bättre på att marknadsföra sina filmer så att de visas på tv och filmfestivaler.

- Det finns ju många duktiga animatörer i både Västernorrland och Jämtland och genom att samarbeta kan man hitta team och göra större produktioner och bli snabbare på att få ut grejer, säger Maria Lagerborg som är filmpedagog och animatör på Film i Västernorrland.

När man arbetar med animerad film är inte orten lika viktig som när man arbetar med vanlig film och det ser Maria Lagerborg som en fördel när det gäller att utveckla filmskapandet i de båda länen.

- I ett team kan man sitta med flera mil emellan sig och till och med i olika länder och ändå jobba med samma film, säger Maria Lagerborg.

Samarbetet mellan de båda länen tror hon att det kommer att märkas på flera sätt.

- Jag tror att vi kommer att få se flera filmer härifrån, men också att vi kommer att synas mer och kunna arbeta med pedagogiska projekt kring filmskapande ute i skolorna, säger Maria Lagerborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista