Sossarna vässar ideerna i Härnösand

Idag samlas länets socialdemokrater till distriktskongress i Härnösand. Nattaxa på el och deltid med full lön för småbarnsföräldrar är några förslag som ska diskuteras.

Ja, det handlar om allt från hur nattaxa på el ska kunna rädda dom orörda älvarna i Norrland till att småbarnsföräldrar bör kunna få gå ner till 75 % arbetstid med bibehållen lön.

Båda motionerna liksom tio till ska avslås tycker distriksstyrelsen i sitt förslag till kongressen. Det är bara två motioner som föreslås gå igenom, nämligen att socialdemokraterna ska säga nej till fördjupat samarbete med Nato och att trafikböterna bör tas ut som dagsböter så att den som tjänar mer får betala mer.

Under kongressen idag ska socialdemokraterna också presentera en ny modell för hur närsjukvården i Härnösand ska se ut. I Härnösand förlorade ju socialdemokraterna makten i höstas, pga sjukhusfrågan tror många, och idag ska ledande socialdemokrater ut och dela ut flygblad till härnösandsborna om hur det är tänkt att fungera när vårdcentralerna flyttar ihop på det nedlagda sjukhuset.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista