Historiskt avtal undertecknat i Kramfors

På onsdagseftermiddagen blev det helt klart med ett avtal för bygget av Ådalsbanan genom Kramfors.

Förslaget, som tidigare klubbats i kommunfullmäktige, innebär inte bara en ny järnväg utan är en helhetslösning med ett resecentrum bättre trafiklösningar genom centrum.

På onsdagen undertecknades avtalet av Kramfors kommun, Banverket, länstrafiken och Vägverket.

2010 ska det vara klart för tåg att börja rulla på den nya delen av Ådalsbanan.

En historisk dag

– Det här är en historisk dag när vi äntligen kan starta arbetet med den största satsning som hänt i Kramfors centrum under de senaste åren. Jag ser väldigt positivt på det kommande samarbetet som blir ett lyft för hela Kramfors kommun och inte bara för centralorten. Detta är en viktig del i utvecklingen av Kramfors mot att bli en ännu mer attraktiv ort för boende, konstaterar kommunalrådet Jan Johansson.

Underlättar pendling

Från Banverket skrev Regionaldirektör Anders Strandberg under avtalet.

– Jag tycker det är bra att vi har ett avtal som omfattar en totallösning, inte bara för järnvägen utan även för resecentrum och trafiklösningen i Kramfors. Jag vill också peka på att det här kommer att betyda mycket för Kramfors på sikt. Genom möjligheterna till pendling så kommer situationen att förbättras för Kramfors. Det är en effekt vi kunnat konstatera på andra orter där utbyggnader gjorts, framhöll Anders Strandberg.