Sommarprojekt i Matfors mot skadegörelse

Flera somrar i rad har det varit stora problem med skadegörelse och klotter i Matfors, strax väster om Sundsvall. För att motverka det har en grupp engagerade föräldrar dragit igång ett sommarprojekt i samarbete med fritidsgården. Fritidsgårdens verksamhet flyttar till Rännöbadet, och där håller man öppet hela sommaren, sju dagar i veckan, med massor av aktiviteter

Det blir bland annat klättring, vattenskidåking och utflykter, och kommunen kommer också att anställa ungdomar som ska driva minigolfbanan och Rännöbadet under sommaren. Bra att det händer något, tycker Magnus Solin, som går på Matfors skola.

– Det finns ingenting att göra för ungdomarna i Matfors sommartid, fritidsgården stänger. Och det har lett till att det blivit skadegörelse och allmänt stökigt i Matfors under många år. Vi tror att det här är ett bra sätt att komma tillrätta med det, säger Anneli Sjöberg, som är  förälder till tre tonårspojkar i Matfors.

Ungdomarna kommer att erbjudas många aktiviteter, bland annat bergsklättring, vattenskidåkning och utflykter. Kommunen ska också anställa ungdomar som kommer att driva minigolfbanan och Rännöbadet under sommaren. Magnus Solin, elev på högstadiet i Matfors skola, tycker att det är bra att det händer något på orten:

– Det år många som tycker att det är kul, det brukar inte hända så mycket på sommaren, säger han och tillägger att han tror att det blir mindre skadegörelse i Matfors i sommar.

Mikael Andersson
mikael.andersson@sr.se