Olycksdrabbad del av E4:an byggs om

Nu byggs den ökända E4-övergången vid Älandsbro skola om. För några veckor sedan inträffade en dödsolycka på övergångsstället och nu bygger man om så att vägen blir smalare för att bilarna förhoppningsvis ska sänka farten. Radio Västernorrland har rapporterat flera gånger om den besvärliga trafikmiljön vid skolan.
Ja, barn som tvingas gå så nära bilarna att dom nästan nuddar vid varann, på en isig infart till skolan. Barn bakom backande fordon vid macken och hamburgerkiosken intill. Nu förbättras förhoppningsvis en del i den besvärliga trafikmiljön, det är övergångsstället över E4:an allldeles intill skolan. Här inträffade en dödsolycka för drygt två månader sen då en äldre dam blev överkörd. Och här ska barnen som bor på andra sidan E4 gå över i tät, tung och ofta snabb trafik, eftersom många nonchalerar hastighetsbegränsningen. Men nu ska det bli svårare att köra fort.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".