Kalknäs skola kan läggas ned

Trots att inget beslut ännu är fattat så är föräldrarna till barnen på Kalknäs skola i Sollefteå kommun övertygade om att beslutet bara är en formalitet, nedläggningsbeslutet är redan fattat, anser dem.

- Politikerna i Sollefteå ska behandla frågan igen i höst, men har redan bestämt sig, säger Ulla Bodin som är mamma till två barn på skolan och med i den akutgrupp som byborna nu har startat som ett sista försök att rädda skolan.

Men ge upp tänker inte föräldragruppen göra, trots att de fått intrycket från politikerna att loppet för Kalknäs skola i princip är kört.

I skolan går drygt 50 elever från förskoleklass till sexan och risken finns också att förskolan försvinner i samma veva.

- Sollefteå Kommun har utrett skolnedläggningar och hur de ska spara på bästa sätt, men några riktiga resultat har man inte fått fram, säger Ulla Bodin.

Men enligt socialdemokraten Åsa Sjödén, ordförande i barn och skolnämnden i Sollefteå har inga beslut om nedläggningen fattats, hon tycker det är olyckligt att ryktet spridits att beslutet redan skulle vara klart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".