Få positiva till ölrestriktioner

Det har mest varit negativa reaktioner på de restriktioner som gäller för försäljning av folköl i centrala Sundsvall. Åldergränsen för köp är 25 år, och ingen får köpa mer än ett sexpack.

- Jag hade trott att en del äldre och föräldrar skulle reagerat positivt, men ingen har reagerat positivt, säger Johan Borggren, Ica-handlare i Sundsvall

Det var kommunen som kom med förslaget och handlarna i centrala Sundsvall ställde upp för att försöka minska supandet bland ungdomar under Gatufesten.

Johan Borggren har i stort sett bara mött negativa reaktioner, men han ångrar ändå inte restriktionerna.

- Vi får se vad som händer, om det är så att vi kan påvisa att det blivit någon positiv effekt. Men vi blev lite skrämda in i det här. När vi satt i möte med kommunen så berättade de att de har rätt att torrlägga hela Sundsvall, om de ansåg att de var rätt och riktigt. Då gick vi med på den här lösningen för ungdomarnas skull, om vi kunde bidra med någonting, utan att behöva torrlägga helt, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista