Sundsvalls kommun hotade att torrlägga stan

Systembolaget på stora torget i Sundsvall måste begränsa sitt öppethållande i samband med gatufesten det har kommunen ställt som krav och även butikerna har fått ingå ett avtal om begränsad folkölsförsäljning.

Öppethållandet för Systemet på stora torget har förkortats från och med torsdag och på lördag är det helt stängt.

Kommunen har också begränsat försäljningen av folköl under gatufesten, butiker i centrum får inte sälja till personer under tjugofem år under gatufesten och dessutom får de bara sälja ett sexpack öl till varje kund. Det här är något som retat upp folk enligt enligt Johan Borggren, Ica-handlare i centrala Sundsvall.

- Jag trodde att kanske föräldrar till de som har underåriga barn skulle tycka att det här var bra, men konstigt nog har även dem protesterat, säger han.

Johan Borggren berättar att de känt sig tvingade in i den här överenskommelsen. Kommunen berättade vid deras möte att de hade rättigheter att torrlägga hela Sundsvall och det ville butiken inte riskera, därför gick de med på kommunens avtal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".