Ficktjuvar slår till där det samlas mycket folk. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix

Festivalyra lockar till sig ficktjuvar

På onsdag drar Gatufesten i Sundsvall  igång och polisen och väktarna som arbetar på festen har lagt märke till att det blir allt vanligare med gäng av ficktjuvar.

Men det är inte bara Gatufesten som är drabbat av ficktjuvar. I hela Västernorrland har det blivit allt vanligare att det kommer ligor med ficktjuvar till ställen där det samlas mycket folk, som på till exempel festivaler.

– Sådana här festivaler drar ju till sig specialister eller till och med ligor, säger Håkan Forsgren som är ordningsvakt på Gatufesten

Även många av besökarna är oroliga för ficktjuvar och Tord Eriksson är en av dem.

– Jag tänker ofta på att skydda mig mot ficktjuvar. Inte bara på Gatufesten utan det gör man ju i vanliga livet ändå, säger Tord Eriksson.

Men Håkan Forsgren tycker inte att människor ska oroa sig i onödan men att de bör tänka sig för när de är på ställen med mycket folk.

– Håll reda på grejerna, ha plånböcker i framfickorna och var uppmärksam. Det är de råd jag kan ge, säger Håkan Forsgren.

Rebecka Ekvall
rebecka.ekvall@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".