Sjukfrånvaron minskar bland kommunanställda i Sundsvall

Sundsvalls kommun får hälsobetyget 3,64 av 5,0 i Folksams Hälsoindex 2007 för offentlig sektor, jämfört med 3,51 föregående år. Folksam har betygsatt Sveriges kommuner utifrån de kommunanställdas sjukfrånvaro. Av 259 granskade kommuner placerar sig Sundsvall på plats 127.

Sundsvalls kommun är den totala sjukfrånvaron 7,7 procent av de anställdas sammanlagda ordinarie arbetstid, varav 69,2 procent utgörs av långtidssjukfrånvaro. Sjukfrånvaron för kvinnor är i genomsnitt 8,6 procent av sammanlagd ordinarie arbetstid.

Sjukfrånvaron i landets kommuner var under 2006 i genomsnitt 8,0 procent av de anställdas sammanlagda ordinarie arbetstid. Långtidssjukskrivningarna står för 68,2 procent av den totala sjukfrånvaron. Sjukfrånvaron för kvinnor är i genomsnitt 9,0 procent av den sammanlagda ordinarie arbetstiden. I genomsnitt får Sveriges kommuner hälsobetyget 3,58 av 5,0 möjliga. Värnamo kommun i Jönköpings län får betyget 5,0 och utses för andra året i rad till Sveriges friskaste kommun. Värnamo har även landets lägsta totala sjukfrånvaro. Lägst hälsobetyg får Överkalix kommun i Norrbottens län med 1,56. Den högsta totala sjukfrånvaron har Ragunda kommun i Jämtlands län.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".