Ingen final för Hanna Westrin - stukade foten

Det blev aldrig nån start i finalen i femtio meter bröst för Sundsvallssimmerskan Hanna Westrin, i fredagens tävlingar i SIM SM i Halmstad. Hanna Westrin, som hade den näst bästa tiden efter semifinalerna, stukade foten en timme före finalen, och fick lov att åka till sjukhus.

- Inför finalen var hon uppe på läktaren och skulle prata med någon och på väg ned så trampade hon snett och drog på sig en kraftig stukning i fotleden, säger Hasse Bergqvist,  tränare för Sundsvalls simsällskap.

Hanna Westrin tvingades avsluta SM och kunde inte simma sina kvarvarande distanser, 50 och 100 meter bröst samt 4 gånger 100 meter medley.

I ungdoms EM i Belgien förra veckan tog 15-åriga Hanna Westrin fyra medaljer, guld på 100 meter bröst, brons på distanserna 50 och 200 meter bröst samt brons i damjuniorernas 4 gånger 100 meter medley.

Hon hade goda medaljchanser även i SM  i Halmstad.

- Det är klart, hon var jätteledsen, säger Hasse Bergqvist.

Hanna Westrin börjar nu sin planerade ledighet något tidigare än beräknat. Hasse Bergqvist vet i nuläget inte hur lång tid det kommer att ta för stukningen att läka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista