Ambulans attackerades av ungdomsgäng

Flera allvarliga brott begicks i natt i länet. Ett ungdomsgäng gav sig på en ambulans i Ljustadalen och en man knivskars i låret i centrala Sundsvall.

I natt attackerade en grupp ungdomar en ambulans i Ljustadalen norr om Sundsvall, dit den hade kallats till Söndagsvägen sedan en kvinna fått andningssvårigheter.

Medan kvinnan vårdades i lägenheten attackerades ambulansen av ett ungdomsgäng som slog sönder vindrutan och sparkade in bucklor i stänkskärmar och på motorhuven.

Ambulanspersonalen låste in sig tills polisen kom. Då flydde gänget och ambulanspersonalen kunde köra därifrån.

Ingen person skadades vid händelsen, men Stefan Edin, jourhavande förundersökningsledare vid Sundsvallspolisen, ser mycket allvarligt på det inträffade.

- I värsta fall hade patienten kunnat dö, säger han till Radio Västernorrland. Han tillägger att polisen är angelägen om eventuella tips.

Ingen är ännu gripen för attacken.

En 24-årig man knivskars i låret utanför en fest vid Bergsgatan i centrala Sundsvall i natt.

En 22-årig man har anhållits för överfallet på 24-åringen och misstänks för grov misshandel. Ytterligare två personer har anmält att de misshandlats i samband med festen.

Polisen har namnen på ett 10-tal personer som var på festen och förhör nu dessa en efter en.

Ytterligare en misshandel skedde på Storgatan utanför restaurang Oskar i natt, där en ensam man blev misshandlad av ett gäng ungdomar.

Och från Njurunda har inte mindre än fem anmälningar kommit in till polisen om olika misshandelsfall under en bröllopsfest.

Staffan Lagerström
staffan.lagerstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista